Loomeinkubaator andis välja eksporditoetusi summas 10 000 eurot

11. nov 2019

Loomeinkubaator korraldas juba 10. korda konkursi ambitsioonikamate  ekspordiplaanide leidmiseks, et panna õlg alla nende eksporditurgudele laienemisele. 2019. aasta sügisvoorus anti välisturgudele sisenemise toetust  kahele Loomeinkubaatori ettevõttele – Berrichi ja Maru VR Productions.

BERRICHIon eestimaine teaduspõhine looduskosmeetika bränd, mille võtmekomponendiks on merevetikas. Berrichi on kahe tegevusaasta jooksul võitnud juba mitu mainekat auhinda – Beauty Shortlist Awards 2018 ja 2019, Iluguru Iluteemant 2018 ja 2019, Anne ja Stiili ilulemmik 2019, Buduaari Ilulemmik 2019, Beauty Shortlist Awards X ASOS 2019, Indie Beauty Expo Berlin 2019 – Buyers Favorite. Täna ollakse müügil ligi 20ne edasimüüja juures Eestis ning tööd tehakse mitme välisturu suunal, näiteks Saksamaa, Šveits, Skandinaavia.

Loomeinkubaatorist saadud välisturgudele sisenemise toetusega plaanitakse siseneda Läti turule, esimesed sammud selleks on juba tehtud. BERRICHI looja Berit Joosepkommenteerib: „Läti turg on meile orgaaniliselt avanenud. Meil on Lätis juba olemas müügiesindaja, käivad läbirääkimised esimeste edasimüüjatega. Usume, et lätlased võtavad meie tooted vastu sama soojal nagu seda on tehtud täna Eesti turul”.

Maru VR Productions (Maru VR) tegeleb virtuaalreaalsuselamuste (VR) loomisega – atraktsioonid, simulatsioonid, 360 kraadi interaktiivsed videod. Täna on nende peamiseks suunaks kõrghoonetele suunatud interaktiivne VR elamus „Lend ümber torni“. Eestis on võimaliku uut ja unikaalset VR elamust proovida Tallinna Teletornis alates detsembri algusest.

Loomeinkubaatorist saadud eksporditoetuse abil soovitakse VR lahendusega jõuda Euroopa arhitektuuriliselt märkimisväärsete kõrghoonete haldajateni, et unikaalne lahendus laiema publikuni viia. Maru VR tegevjuht Lilit Palmar kommenteerib laienemist: „Uue tootega välisturgudele laienemisel on fookuses müügi- ja turundustegevuste ellu viimine ning igale kliendile sobiva tervikliku VR elamuse kontseptsiooni, loovlahendus ning tehniline ülesehitus välja töötamine“.

Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid on oma 13 tegutsemisaasta jooksul hoogu juurde andnud enam kui 400-le ettevõttele. Loomeinkubaator on keskkond, kus kohtuvad ettevõtlikkus, loovus ja äriline ambitsioon.Loomeinkubaatori tegemistega saab tutvuda: https://inkubaator.tallinn.ee.