Loomeinkubaatoriga soovivad liituda ettevõtjad erinevatest valdkondadest

17. okt 2019

Tallinna Loomeinkubaatori sügisene liitumiskampaania on selleks korraks lõppenud. Kuu aja jooksul said ettevõtjad lähemalt tutvuda inkubaatori poolt pakutava arenguprogrammi ja mentoritega, samuti osaleda teema- ja infopäevadel. Inkubaatoris soovivad uuel hooajal oma äri arendada ettevõtjad mitmest eri valdkonnast.

Loomeinkubaatori juhataja Anu Lõhmus räägib, et loomingulise poole pealt tuntud kogukonnnaga soovivad alati liituda ka ettevõtjad väljastpoolt loomevaldkonda. “Meie programmi on oodatud nii disainerid kui teenusettevõtjad. Näiteks võib tuua ülemaailmsete veebiplatvormide loojaid, looduskosmeetika valmistajaid, zero-wastejätkusuutliku elustiili ettevõtteid kui ka graafilise disaini ja digiturunduse pakkujaid. Usume, et Loomeinkubaatoris tegutsevate ettevõtete edu saladus peitub paljuski sünergilises keskkonnas, kus tooteid arendatakse koos kaasnevate teenustega ning analüüsitakse ettevõtete toimimist ja ärimudeleid. Aasta- aastalt on näha, et Eesti ettevõtluskeskkond muutub aina atraktiivsemaks rahvusvahelistele meeskondadele,” täiendas Lõhmus.

Kõik inkubaatorisse soovinud ettevõtjad esitlevad oma ideid Loomeinkubaatori meeskonnale. Seejärel tuleb veenda tegevettevõtjatest Hindamiskomisjonkomisjoni äriplaani elujõulisuses. Vastuvõtmisel hinnatakse äri kasvupotentsiaali, tootearendusvõimalusi ja eskaleeritavust erinevatele turgudele. Väga oluline on meeskonna ambitsioonikus ja võime äriideed ellu viia ning seda järjepidevalt arendada.

Sel sügisel võetakse Loomeinkubaatorisse vastu kuni 30 ettevõtet.

Inkubaatoris pakub ettevõtjatele individuaalset kuni 24 kuu pikkust arenguprogrammi, mille raames panustavad äri kasvamisse inkubaatori konsultandid ning oma ala tippekspertidest ärimentorid. Lisaks toimuvad inkubaatoris erinevad ettevõtlusalased  seminarid ja koolitused, osaletakse ühisturundus- ja ekspordiplatvormil. Perioodiliselt toimuvad ettevõtete vahehindamised, kus analüüsitakse ettevõtte progressi ja seatakse eesmärgid järgnevaks perioodiks.