Kuldnõela ja Hõbenõela võitjad leiad Tallinn Design House’st

17. okt 2019

Kolmapäeval, 16. novembril toimus Tallinn Fashion Week raames Eesti mainekaima moeauhinna Kuldnõela gala, kus esitleti Kuldnõela ja Hõbenõela nominentide kollektsioone. Kuldnõel on Eesti ihaldatuim moedisaini auhind, mis antakse silmapaistvale moedisainerile või kaubamärgile loomingulise järjepidevuse eest vähemalt viie viimase aasta vaates. Hõbenõel antakse välja viimase aasta meeldejäävama panuse eest meie moeellu – see on auhind julge pealehakkamise, erakordse ettevõtlikkuse, särava idee ja energilise teostuse eest.

Kuldnõela võitis moe ja  ehtedisainer Tanel Veenre. Tema loodud ehted on olnud aastaid Eesti naiste lemmikuks.  Oma ehtebrändiga on Veenre lisaks koduturule esindatud nii Euroopas kui Singapuris, Kanadas ja Hiinas.

Hõbenõelaga tunnustati rõivadisainerit Eve Hansonit. Tema loomingu baseerub minimalistlikul lähenemisel mis on vürtsitatud keerukamate lõigete või spetsiaalselt kollektsiooni jaoks valminud graafikaga.

Nii Tanel Veenre kui Eve Hansoni looming on esindatud Tallinn Design House kaupluses Rotermanni 14.

Kuldnõela show’d saad järgi vaadata SIIT.

Fotod: Konstantin Sednev / Postimees