Loomeinkubaatori vilistlane Pengu KIDS innustas Ettevõtluspäeval tulevasi ettevõtjaid

11. okt 2019

Alustavale ettevõtjale on alati põnev ja kasulik teiste lugusid kuulata. Just selliseid, mis on päris ja ilustamata. Loomeinkubaatori vilistlane ja Pengu KIDS asutaja Maile Mölder jagas Tallinna Ettevõtluspäeval oma ettevõtjaks olemise kogemusi.

Maile on varasemalt olnud palgatöötaja ja proovinud ettevõtlust erinevates valdkondades, kuid sisimas ta teadis alati, et ta tahab luua ilu, mida ta ka täna Pengu KIDS lasterõivaste näol teeb. Ta valmistab lastele sulemantleid ja –jopesid, kus detailidel on oluline roll. Pengu KIDS mängib sageli omaloodud mustritega, mis peidetud mantli sisse või kaunistavad toodet väljast. Suurt tähelepanu pööratakse lasterõivaste funktsionaalsusele. Tooteid täiendatakse pidevalt ja ka uue hooaja mantlitel on mitu põnevat uuendust valmimas.

„Alguses oli muidugi raske. Joonised, tootmine, bränding, müügiga alustamine, koostööpartnerite leidmine jne. Paar aastat peale Pengu KIDS brändi loomist tundsin, et algusaastatel tehtu on minu kogemuste kuld. Ma olen selle kõik ise läbi teinud ja kasvanud nii ettevõtjana kui inimesena. Üks on kindel, ettevõtlus on inimesed ja koostöö. See on alati kahepoolne andmine, olgu teiseks pooleks klient, tootmispartner, edasimüüja, kes iganes,“ tutvustas Maile ettevõtlusega alustamise raskusi.

Maile on veendunud, et tal on maailma kõige õnnelikumad kliendid: „Kopeerida saab kõike: logo, värvi, toodet. Kuid kopeerida ei saa ettevõtja enda kirge ja pühendumist. Kliendid ostavad meie lugu ja pühendumist ning kõik see on tihti palju kõrgem väärtus kui toode üksi.“

Maile võrdleb klienditeenindust pidupäevaga. Kui sa teed kas endale või oma kallile inimesele kingituse, siis las see olla kui pidupäev. Klient tahab tunda ennast ostu sooritades erilisena. Seepärast soovitab Maile kõikidel teenindajatel olla ostu hetkel kliendi jaoks kohal, just selles pidupäeva hetkes!

Alustavale ettevõtjale soovitab Pengu KIDS asutajale suurelt mõtlemist, kuna ta ise arvab tagantjärgi, et oleks kindlasti võinud juba alustades palju suuremalt ja kaugemale vaadata. Arvesta kohe alguses, et terve maailm võib olla sinu klient.

Kui ka Sina soovid Loomeinkubaatoriga liituda ja kasvada koos meiega, siis saada oma liitumisavaldus: https://inkubaator.tallinn.ee/liitu/.