Loomeinkubaator annab välja kaks eksporditoetust summas 10 000€

20. sept 2019

Loomeinkubaator korraldab juba 10. korda konkursi ambitsioonikamate  ekspordiplaanide leidmiseks. Eksporditoetuse eesmärgiks on alustavate Eesti ettevõtete kasvu kiirendamine ja ekspordivõimekuse suurendamine.

Loomeinkubaator ootab konkursil osalema inkubatsiooniprogrammiga liitunud ettevõtted, kellel on plaan välisturgudele laieneda ning kes saaksid toetuse abil planeeritavaid tegevusi tulemuslikumalt ellu viia. Toetuse abil on võimalik planeerida sihtturu turu-uuringut, arendada brändiarhitektuuri, valmistada reklaammaterjale, osaleda välismessidel ja teostada välisturu nõuetest lähtuvat tootearendust.

Tallinna Loomeinkubaatori juhataja Anu Lõhmus täiendab: „Välisturgudele sisenemisel on oluline, et ettevõtjal oleks ülevaade sihtturu võimalustest, saadud esmane tagasiside oma toote või teenuse kohta ning kinnitus potentsiaalsete klientide osas. Uutele turgudele sisenemise toetus on olnud abiks paljudele ambitsioonikatele ettevõtetele, tänu millele on astutud olulised sammud ekspordini jõudmisel“.

Eksporditoetuse projektide hindamisel võetakse arvesse ettevõtte tegevusajalugu, väärtuspakkumist, ekspordiprojekti realistlikkust, sihtgrupi ja müügistrateegia valikut, meeskonna võimekust ja projekti eelarve asjakohasust. Planeeritavatest kuludest kuni 80% saab katta toetusega.

Loomeinkubaator on alates 2014. aastast toetanud ettevõtete välisturgudele sisenemist ja rahalist tuge selleks on saanud senini 14 ettevõtet. Varasemalt on eksporditoetuse saajateks valitud näiteks raskustekke tootev Uneruno, lastekirjastus Hop Play, ehtebränd SOMA, töökohti vahendav GoWorkaBit ja tervisetooteid arendav RemedyWay. 2018. aastal anti välja eksporditoetus koostöös LHV pangaga, mille sai värvikihilisest vineerist sisustustooteid valmistav Triibuvineer.

Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid on oma 13 tegutsemisaasta jooksul hoogu juurde andnud enam kui 400-le ettevõttele. Nende aastate jooksul on inkubaatorist kujunenud keskkond, kus kohtuvad ettevõtlikkus, loovus ja äriline ambitsioon.Loomeinkubaatoriga saab liituda: https://inkubaator.tallinn.ee.


Foto: 2018. aasta LHV poolt välja antud eksporditoetuse saaja – Triibuvineer. Loomeinkubaatori juhataja Anu Lõhmus (vasakul), Triibuvineeri asutaja Helen Teigar (keskel), LHV esindaja Indrek Kaljumäe (paremal).