Taani kroonprints abikaasaga tervitasid Eesti ettevõtteid Vordingborgis, kus Organic Estonia tutvustas Eesti maheriigi ideed ja Tallinn Designe House Eesti disaini

18. juuni 2019

Möödunud nädalavahetusel tähistati Taani lipu 800. aastapäeva üle kogu Taani. Ühes ammustest pealinnades Vordingborgis  tähistati Taani lipu Dannebrogi väärikat aastapäeva festivaliga, kus ühise väljapanekuga olid esindatud Eesti disaini- ja maheettevõtted. Eesti väljapanekut Vordingborgis külastasid paljud taanlased, nende seas  Taani kroonprints Frederik ja kroonprintsess Mary.

 „Taani on tuntud disainiriik ja meil on hea meel, et Tallinn Design House ettevõtted said kahepäevasel festivalil oma tooteid tutvustada ja koguda tagasisidet taanlastelt“, ütleb Tallinna Loomeinkubaatori ja Tallinn Design House’i juhataja Anu Lõhmus. Eesti disain jõudis Tallinn Design House brändiraamatu vahendusel ka kuningliku pereni.

“Eesti mahetootjad otsivad aktiivselt võimalusi mahetoodete müügiks välisturgudel. Taani tuntus mahe-riigina ja taanlaste väga kõrge mahe-teadlikkus pakub Eesti mahetootjale innustavaid väljakutseid mahetoodetega Taani turule jõudmiseks. Organic Estonia tänab Eesti suursaadik Märt Volmerit ja Taani saatkonna töötajaid igakülgse abi eest Eesti ettevõtete Taani visiidi läbiviimisel” ütleb Organic Estonia tegevjuht Krista Kulderknup.

“Organic Estonia on teinud aastaga suure arenguhüppe ja jõudnud täna tasemele, kus ka saatkond saab omalt poolt aktiivselt kaasa aidata Eesti maheettevõtete tutvustamisele Taanis ning olla abiks kontaktide loomisel Taani mahekaubanduse esindajatega, et Eesti mahetooted jõuaksid Taani turule” ütles tunnustavaid sõnu Eesti suursaadik Märt Volmer.

Taani lipu 800. aastapäeva festivalil Vordingborgis olid väljas Eesti disain- ja mahetoidu kaubamärgid Turbliss, Pillirookõrs, Kristel Kuslapuu Design, Jalg Minimalist TV Stand, Click & Grow, Saidafarm, Chaga Health, Tõrvaaugu Organic Farm, Tõrvaaugu Superfoods.

Projekti elluviimist toetatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist loomemajanduse arendamise meetme raames.