Eesti moe- ja ehtedisain vallutab kuuks ajaks Helsingi

1. apr 2019

Tallinna Loomeinkubaatori loodud, pea kaks aastat tegutsenud Tallinn Design House on 28. märtsist kuni 28. aprillini esindatud Helsingis Kämp Galleria’s moe- ja disainialal Garden. Kuu aja jooksul luuakse ärikontakte Soome edasimüüjatega ja kogutakse vahetut tagasisidet kohalikelt lõpptarbijatelt.

Meie disainerite loodut hinnatakse väga kõrgelt, siin on juured meie rikkalikus kultuuripärandis loomingu allikana ja suurepärane käsitööoskus ning kohaliku tootmise vaieldamatu kvaliteet“, ütles Tallinna Loomeinkubaatori ja Tallinn Design House’i juhataja Anu Lõhmus. „Soovime tutvustada nii Soome edasimüüjatele kui kohalikele disainihuvilistele Eesti disainerbände. Märtsi keskpaigas Soome ajakirjanikele korraldatud pressireisil Tallinn Design House’i esindusruumi ning Amanjeda by Katrin Kuldma ja Pohjanheimo moemajadesse kinnitasid Soome ajakirjanikud, et nad näevad mitmes Eesti brändis suurt potentsiaali ka Soome ja teiste põhjamaade turgudele sisenemiseks,“ kinnitas Lõhmus.

„Näeme ka ise igapäevaselt Tallinn Design House kaupluses välismaalaste kasvavat huvi Eesti disaini vastu. Meil on mitmeid brände, kes oma põhjamaise minimalistlikkuse ning mänguliste nüanssidega põhjanaabritele väga meeldivad“, lisas ta.

„On tõeliselt hea meel, et peale pikka teekonda ja Tallinna Loomeinkubaatori ning moe- ja disainiettevõtjate ühiseid pingutusi saame sedavõrd esinduslikult tutvustada oma põhjanaabritele valikut meie disainerbrändidest ja nende loomingust. See on esimene ja eeldatavasti mitte viimane sellelaadne ettevõtmine ning kõik meie põhjanaabrite moe- ja disainihuvilised, olgu nad loojad, vahendajad või tarbijad, on alati Eestisse oodatud, et veelgi rohkem näha ja avastada!“ rõhutas Kultuuriministeeriumi loomemajandusnõunik Anu-Maaja Pallok.

Helsingis Kämp Galleria’s Garden alal on esindatud 13 naiste- ja meeste rõiva, ehte ja aksessuaaribrändi: Amanjeda Sport Couture, Alpaka, Bold Tuesday, Castlebird & Rose, DeMoog Design House, Ellen Richard, Eve Hanson, Lummus, MyaMoon, Piret Loog, Pohjanheimo, Seasoned Traveler Parka, Soma.

Tallinn Design House pop-up on Helsingis avatud 28. märtsist kuni 28. aprillini 2019.

Garden – Kämp Galleria 2. korrus
Pohjoisesplanadi 33, Helsinki
www.kampgarden.com

Tallinn Design House
Rotermanni 14, Tallinn
www.tallinndesignhouse.com

 

Projekti elluviimist toetatakse Euroopa Regionaalarengu Fondist loomemajanduse arendamise meetme raames.Projekti partneriteks on Kultuuriministeerium ja Tallink.