Tallinna Loomeinkubaatori fashiontech koostööprojekt ühendas käsitöö ja tehnoloogia

14. märts 2019

Tallinna Loomeinkubaator tõi esmakordselt Eestisse rahvusvahelise fashiontech koostööprojekti, milles ühendati traditsioonilised käsitöötehnikad ja kaasaegne tehnoloogia. Ülemaailmselt tuntud moetehnoloogia valdkonna eestvedaja Lisa Lang ning Siret Esko esitlesid 13. märtsil Tallinn Design House’is ühistöös sündinud eksperimentaalset rõivaeset.

Koostöö sai alguse, kui Lisa Lang Loomeinkubaatori kutsel aasta alguses külastas Eestit. Kohtumisel inkubaatori ettevõtetega sai Lisa inspiratsiooni Siret Disaini käsitikanditest ja sündis innovaatiline idee ühendada unikaalne käsitöö uue fashiontech lahendusega. Koostöös loodi funktsionaalne pärltikanditega kleit, mis kandja soovil vaid nupuvajutusega helendama hakkab. Koostööprojekti eestvedaja, Loomeinkubaatori konsultant Kadri Karma kommenteerib, et koosloome kujunes ootamatult ladusalt vaatamata sellele, et enamus tööd tehti üle veebi suheldes.

Eduka eksperimendi tulemusena plaanitakse juba ühist fashiontech kapsel-kollektsiooni, mis peaks valmima juba käesoleva aasta juunis. 

„Loomeinkubaator on moetehnoloogia suuna eestvedaja Eestis. Me inspireerime disainereid mõtlema nutikate lahenduste suunas ja julgustame tegema koostööd tehnoloogiavaldkonna võtmeisikutega. Loodame, et käesolev projekt on heaks suunanäitajaks ka teistele ettevõtetele,“ kommenteeris Tallinna Loomeinkubaatori ja Tallinn Design House’i juht Anu Lõhmus.

Lisa Lang on fashiontech valdkonna visionäär ning valitud 2018. aastal ajakirja Forbes Euroopa Top 50 tehnoloogiavaldkonna mõjukama naise hulka. Ta on brändide Electrocouture ja The Powerhouse asutaja ning nõustab moeettevõtteid tehnoloogia kasutamisel. Siret Disaini taga on disainer Siret Esko, kes on 18-aastase kogemusega pärltikandimeister. Siret tõlgib kõrgmoest inspireeritud rõivaste tikandid igapäevasesse moekeelde.

Tallinna Loomeinkubaator pakub alustavatele ettevõtjatele tuge alates 2006. aastast ning on kaasa aidanud üle 400 ettevõtte arengule. Tallinn Design House on Tallinna Loomeinkubaatori poolt ellu kutsutud Eesti disainerbrändide esindus- ja ekspordiplatvorm.
 
Lisainfo:
Julia Rodina
Tallinna Loomeinkubaator
+372 5801 3686
julia@inkubaator.ee 

Link fotodele:
https://www.dropbox.com/sh/93b1jryeevakwv1/AAAL3Qt2kTTWBMVzhm7bfPWva?dl=0