Tallinna Loomeinkubaatoris esines eile Forbes’i 50 mõjukama naise hulka valitud Lisa Lang

23. jaan 2019

Lisa Lang on moe- ja Fashion Tech visionäär, kes valiti hiljuti ajakirja Forbes Euroopa Top 50 tehnoloogiavaldkonna mõjukamate naiste hulka. Fashion Tech on kombinatsioon moest ja tehnoloogiast. See on uus äritrend, mis vallutab maailma ja muudab meie arusaamu moest.

Lisa ettekande läbivateks märksõnadeks olid praktilisus ja funktsionaalsus. Riided peavad tegema midagi enamat, kui vaid keha katma. Tegelikult ei ole see uus asi. Näiteks Coco Chanel oli esimene, kes lisas naiste jakkidele taskud. Sellised taskud, kuhu käed päriselt sisse mahuvad. Heaks näiteks ajaloost võib tuua ka USA õhuväe jaoks koostöös pilootidega välja töötatud aviator stiilis päikeseprillid, mis tänu oma disainile ei lase niivõrd suurt ultraviolettkiirust sisse ja on tänu oma praktilisusele ja funktsionaalsusele populaarsed ka väga paljude tavakasutajate seas. 

Ülemaailmselt tuntud Helly Hansen’i töörõivad on muutunud igapäevaselt kantavaks, kuna need on vastupidavad ja turvalised. Populaarsust koguvad ka erinevad spordirõivad, mis kohanduvad sinu keha järgi olenevalt sel hetkel tehtavavast spordialast või kehatemperatuurist. Või joogapüksid, mis annavad läbi äpi soovitusi õige kehahoiaku ja liigutuste osas. Põneva tähelepanekuna tõi Lisa Lang välja ka tõsiasja, et enam ei ole nii oluline uue rõiva soetamine, kuivõrd see, et sa saad oma olemasoleva jaki tarkvara uuendada. Riietus on midagi palju enamat, kui vaid ilu ese – oluline on vastupidavus ja kestvus. Täna peavad disainerid olema kursis ka tehnoloogia arenguga. 

Lisa on kindel, et tulevikutrendid Fashion Tech maailmas tulevad lisaks igapäevasele tehnoloogiavaldkonnale ka biotehnoloogia ja kosmose valdkondadest. Tuleviku amet ei ole vaid andmeanalüütik või tehnoloogilise töö tegija, nendega saavad hakkama ka robotid. Oluline on näha terve protsessi üldpilti – alates materjali valikust ja tootmisest kuni kliendi tundmiseni. Tehnoloogiline areng muudab meie nägemusi tulevikust ja sellest, kes me oleme – ühiskonna kujundamine on meie endi kätes,“ on Lisa Lang kindel.

 

Kõik, kes teisipäeval Tallinna Loomeinkubaatorisse Lisat kuulama ei jõudnud, on oodatud sel nädalal Tartus toimuvale sTARTUp Day’le:

24.01.2019 15:00-16:00, seminar room 2.
Fashion – The next industry to be distributed. An insight into opportunities and obstacles. Lisa Lang

25.01.2019 12:25-12:45, Pitching stage.
Tallinn Creative Incubator pitching.

25.01.2019 13:40-13:55, Starlight stage.
Can you explain fashiontech to me? Lisa Lang

 

https://inkubaator.tallinn.ee
https://startupday.ee/program