Creative Narva moekonkursi võitis KUUL design

16. jaan 2019

Moekonkursi Creative Narva peaauhinna võitis Tartu-Narva meeskond KUUL design. Võitja sai auhinnaks õppereisi Euroopa moepealinna Milanosse, kus neil avaneb võimalus tutvuda maailma parimate moevaldkonna tegijatega.

Ligi 100 konkursile taotluse esitanud huvilisest pääses oma moekollektsiooniga finaali 18 meeskonda, kellest 17 ka võimalust kasutas. Noorte moedisainerite looming oli laia haardega, esindatud oli nii ujumisriiete kollektsioon, klassikalised pidulikud õhtukleidid, futuristlike sugemetega rõivad kui ka kollektsioonid lastele.

Rahvusvaheline žürii hindas kõige kõrgemalt Tartu-Narva meeskonna KUUL design kollektsiooni, seejuures hinnati nii kollektsiooni ideed, teostust kui ka ärilist potentsiaali.

Teise koha pälvis lastekollektsiooni loonud meeskond LIKE LOOK, kolmanda koha vääriliseks hindas žürii meeskonna Formés loomingu.

Konkursi mentor, moelooja Ülle Pohjanheimo ütles peaauhinda üle andes, et esikoha valik oli siiski väga raske. “Väga oleks tahtnud välja anda vähemalt kolm esikohta, kuid sellistel konkurssidel tuleb valikuid teha. Kõik olid väga tublid, see oli raske töö ja pühendumine, mis noori talente siia tõi. Aitäh kõikidele, uskuge iseendasse ja jätkake tööd oma kollektsioonidega,” innustas Pohjanheimo.

Lisaks esikolmikule anti välja mitmeid eriauhindu. Tallinna Loomeinkubaatori lemmik oli LIKE LOOK, kes saab tunnustuseks brändingu-teemalise koolituse. Creative Narva Facebookis toimunud rahvahääletuse võitja oli meeskond B´MOR Design; ajakirja Jana ja Delfi RUS publikuhääletuse võitis Mistjurin Desing ning toimetuse lemmikuks osutus tüdrukute pidulike kleitide bränd TATA. Ajakiri Säde valis oma lemmikkollektsiooniks peaauhinna võitja KUUL Design ning Rootsi Saatkonna eriauhind läks meeskonnale Formés.

Kokku esitati mullu oktoobris alguse saanud konkurss-programmi Creative Narva 100 osavõtutaotlust Eestist, Lätist ja Venemaalt. Kolme kuu jooksul osalesid meeskonnad moevaldkonna seminaridel, kus Eesti ja Suurbritannia moepraktikud tutvustasid kollektsiooni loomise aluseid, stilistika põhitõdesid, moetrende ja seda, kuidas töötab meedia.

Tallinna Loomeinkubaator tänab Creative Narva projekti toimkonda: Darja Saar, Jana Pavlenkova (OBJEKT), Kaydi Tomson, Gaili Eding, Kersti Tänavsuu (Tallinna Loomeinkubaator, Anu Lõhmus (Tallinn Design House).

Artikli allikas: ERR.
Piltide autor: Sergei Stepanov/ ERR.

creative narva 26 creative narva 25 creative narva 24 creative narva 23 creative narva 22 creative narva 21 creative narva 20 creative narva 19 creative narva 18 creative narva 16 creative narva 15 creative narva 14 creative narva 13 creative narva 12 creative narva 11 creative narva 10 creative narva 9 creative narva 6 creative narva 5 creative narva 4 creative narva 1