STARTERcreative sügisvooru Loomeinkubaatori eriauhinna võitis AR Customs

3. dets 2018

Laupäeval, 1. detsembril 2018 toimus Tallinnas Robotex International festivali raames STARTERcreative programmi finaalvõistlus. Tallinna Loomeinkubaatori eriauhind anti meeskonnale AR Customs. STARTERCreative peaauhinna sai PäikesEST.

Finaalüritusel esitles oma ideed 10 parimat STARTERcreative programmi läbinud meeskonda. Ideed olid väga erinevad alates muusika toomisest haiglatesse kuni rakenduseni personaaltreeneri leidmiseks. Samuti tehisintellektist spordisoorituste jälgimiseks kuni lahendusteni, mis aitaks luua vanavanemate ja lapselaste vahelist interaktiivset suhtlust. Peaauhinna võitis PäikesEST, mille meeskonnas oli tudengeid mitmest eri riigist. PäikesEST ideeks on toota päikeseenergia abil töötavat puuviljakuivatid, mis on oluliselt efektiivsem kui vaid päikese käes kuivatamine ning sellega hoitaks ära massilist toiduraiskamist.

Tallinna Loomeinkubaatori eriauhinna – osalemine kolmel vabalt valitud workshopil – võitis meeskond AR Customs. AR Customs töötab välja liitreaalsusel (augmented reality) baseeruvat lahendust moedisaineritele, mille abil saavad disainerid arendada ja katsetada uusi disaine. “Fashiontech on praegu väga päevakajaline ning kiirelt arenev valdkondi ning ka üks Tallinna Loomeinkubaatori fookussuundi, mistõttu oli väga hea meel näha, et ka Eestis selle valdkonna ideid rohkem tekkima hakkab. Meil on Loomeinkubaatoriga palju teadmisi ja kontakte, mis tuleksid AR Customs meeskonnale kasuks,” kommenteeris otsust eriauhind anda AR Customsi meeskonnale žüriis olnud Tallinna Loomeinkubaatori konsultant Mari-Ann Meigo Fonseca.

STARTERCreative programm on tudengitele suunatud ettevõtlusprogramm, mille raames õpetatakse osalejatele ettevõtlusega alustamiseks vajalikke teemasid. Programm koosneb erinevatest koolitustest ning lõpeb pitchimisüritusega, kus 10 parimat meeskonda oma ideed žürii ees esitlevad. STARTERCreative programm on korraldatud Tallinna Ülikooli, Eesti Kunstiakadeemia, Eesti Teatri- ja Muusikaakadeemia, Estonian Business School-i ja Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor koostöös. Programmi paljude partnerite hulka kuulub ka Tallinna Loomeinkubaator.

startertech_demoday_136startertech_demoday_119