Tallinna Loomeinkubaator ja LHV Pank andsid välja eksporditoetusi summas 15 000 eurot

2. nov 2018

2018. aasta Tallinna Loomeinkubaatori eksporditoetuste sügisvoorus esitasid oma taotluse koos ekspordiplaaniga kaheksa ettevõtet, kelle hulgast toetuse saajaid valiti välja kokku kolm – Loomeinkubaatori poolt said toetuse Uneruno ja Hoopy ning LHV Panga poolt Triibuvineer. Kõikide ettevõtete eksporditegevusi toetatakse 5000 euroga. Parimate projektide valikul võtsid komisjoni liikmed arvesse ekspordiprojekti realistlikkust, ettevõtte tegevusajalugu, väärtuspakkumist, sihtgrupi ja müügistrateegia valikut, meeskonda ja projekti eelarve asjakohasust.

Eksporditoetuse abiga läheb raskustekke tootev Uneruno oma tooteid esitlema Londonis toimuvale unetoodete messile The Sleep Show. Uneruno raskustekid on teraapilise funktsiooniga ning und ja rahunemist soodustavaid. The Sleep Show on unetoodete valdkonna juhtiv rahvusvaheline mess, mida külastavad unevaldkonna spetsialistid, tootjad ja müüjad üle Euroopa.

Hoopy arendab nutitelefonidele lapse vaimset heaolu toetavat rakendust, mis tasakaalustab lapse ekraaniaega arendavate tegevustega ning piirab liigset telefonikasutust. Eestis teeb Hoopy koostööd Elisaga, eksporditoetuse raames plaanitakse teenusega laieneda USA turule.

LHV toetus läks tootmisettevõttele Triibuvineer, mis valmistab uudset ja ainulaadset värvikihilist vineeri ehk triibuvineeri. Ekspordiprojekti fookuses on ettevõtte sisenemine Rootsi turule mobiilse töökohaga PlyWall, millest saab lisamoodulite abil tekitada ajutise töökoha või ruumijagaja. LHV esindaja eksporditoetuste komisjonis Indrek Kaljumäe sõnul osutus Triibuvineer valituks tänu ettevõtte senisele järjekindlale arengule, südikale juhile ja ambitsioonikale ekspordiplaanile. “See kõik annab kindlust, et nende poolt seatud ekspordiplaan on realistlik ja piisavalt ambitsioonikas, et viia ettevõte areng uuele tasemele. Lisaks sellele toetab Triibuvineer LHV visiooni Eestist, kus inimesed ja ettevõtted julgevad suurelt mõelda, ette võtta ja tulevikku investeerida,” ütleb Kaljumäe.

Tallinna Loomeinkubaatori juhataja Anu Lõhmuse sõnul on Eestis palju ambitsioonikaid loomevaldkonnas tegutsevaid ettevõtjaid, kes on koduturul juba kanda kinnitanud ja soovivad oma brändi viia Eestist väljapoole. “Meil on väga hea meel, et saame selles valdkonnas teha koostööd erasektori ja kodumaise pangaga, kuna LHV Panga abil saame toetada senisest rohkem tugevaid ekspordiprojekte,” sõnab Lõhmus.

Sihtasutus Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid on oma tegevuse jooksul alates 2006. aastast otseselt või kaudselt mõjutanud enam kui 1000 ettevõtja äritegevust läbi nõustamiste, inkubatsiooni ja ekspordisuunaliste välistegevuste. Inkubaator tegutseb Tallinna linna, EAS-i ja EL välisprojektide toel. Käesoleva aasta jaanuaris sai Tallinna Loomeinkubaator mainekal Business Awards konkursil tunnustuse osaliseks kui nomineeriti innovatsiooni kategoorias ‘One to Watch’ ettevõttena. 

LHV Group on suurim kodumaine finantskontsern ja kapitali pakkuja Eestis. LHV Groupi peamised tütarettevõtted on LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV-s töötab ligi 380 inimest ja LHV pangateenuseid kasutab ligi 154 000 klienti. LHV hallatavatel pensionifondidel on ligi 178 000 aktiivset klienti.

Pildil vasakult: 
Anu Lõhmus, Tallinna Loomeinkubaatori juhataja
Helen Teigar, Triibuvineeri looja
Marko Kiisa, LHV jaepanganduse finantseerimisosakonna juht