Loomeinkubaatori programmi lõpetas 6 ettevõtjat

15. dets 2022

Loomeinkubaatori kuni 24-kuulise inkubatsiooniprogrammi on lõpetanud 6 ettevõtjat: Biblionaut, LÕÕM, Rookroon, Älly, IKIGI ja Šmöko.

Biblionaut tegeleb kirjandusteraapia ehk biblioteraapiaga. See on loovteraapia vorm, milles kasutatakse kliendi probleemi lahendamiseks, loovuse avardamiseks ja meeleolu parandamiseks juhendatud lugemis- ja kirjutamisülesandeid, jutuvestmist, arutelu ja tööd sümbolitega. Need meetodid sobivad võrdselt nii loominguliseks enesearendamiseks kui ka sügavamate eluliste probleemide lahendamiseks.

IKIGI köidab maailma lugudega, mille peategelasteks on leidlikud ja jätkusuutlikud pabertooted. IKIGI’st leiab eriilmelisi märkmikke ning lisaks on võimalik osaleda Köitegaraaži köitmise töötubades. Eritellimusena töötatakse välja ja valmistatakse nii traditsioonilisi kui innovaatilisi köitelahendusi.

LÕÕM brändi asutaja ja disainer on Merle Randmäe, kes on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia tootedisaini erialal ning omandanud magistrikraadi Tallinna Tehnikaülikoolis. Õpingud ülikoolis võimaldasid tutvuda lähemalt materjalide ja nende omadustega, ennekõike puiduga, aga proovida kätt ka klaasi, metalli ja keraamikaga. Ehete loomisel on oluline roll esteetikal, funktsionaalsusel ning sõnumil, mida ehted endas kannavad.

Älly toodab stiilseid, vastupidavaid ja nutikate lahendustega vegan-materjalidest kotte lapsevanematele. Iga detail – taskute asetus ja suurus, materjalid ja lukud, värvitoonid ja lisad – on väga pikalt ja põhjalikult läbi mõeldud ja katsetatud.

Šmöko toodab keskkonnasõbralikku mesilasvahariiet, mida on võimalik korduvalt kasutada toiduainete pakendamisel ning säilitamisel, et vähendada pakendijäätmete teket. Mesilasvahariide kasutamine aitab vähendada ühekordsete plastkarpide, kilekottide ja fooliumi kasutamist toiduainete pakendamisel.

Rookroon on ettevõte, kes tegeleb pilliroost erinevate toodete loomisega. Kõige rohkem on tehtud rookrooni „tee ise“ komplekte. Pakendisse lõigatakse pilliroojupid ja kliendile pannakse kaasa ka  töövahendid – niidi ja nõela ning ka juhendi, kuidas need tükid kokku panna.

Rookroonid võivad kokkupandult olla üsna suured, kuid komplektide või materjalina saab neid saata käsitööhuvilistele üle maailma.

Soovid ettevõtet edasi arendada ja saada nõu oma ala ekspertidelt? Täida avaldus ja liitu Loomeinkubaatoriga! Lisainfo: https://inkubaator.tallinn.ee/programm/