Skip to main content

Eesti toidusektoris sünnib iga päev loovaid ideid ja teaduslikke läbimurdeid.

Ettevõtted, teadlased ja tarbijad liiguvad järjest enam ühes suunas – otsides lahendusi, mis vastaksid inimeste vajadustele, arvestaksid keskkonna piiridega ning looksid uusi võimalusi majanduses.

Seekordne Disain kohtub Teadusega toob kokku toidusektori ettevõtjad, teadlased, tudengid ning avaliku sektori esindajad. Arutame, millised ressursid ja võimalused meil Eestis on, kuidas tarbijate ootused mõjutavad tootearendust ning milliseid koostöövorme pakub teaduse ja ettevõtluse ühendamine.

Esinejad:

  • Tiina Kontson PhD (toidu- ja puiduressursside fookusvaldkonnajuht, EIS) räägib, millised ressursid on Eestis olemas ja millised on meie peamised ekspordiartiklid toidusektoris. Ta avab globaalse vaate, millistele probleemidele oodatakse alternatiivseid lahendusi ning selgitab, kuidas EIS saab uute toidulahenduste arendamisel toeks olla.
  • Sirje Potisepp (Eesti Toiduainetööstuse Liit) keskendub tarbijatele, tarbimisharjumustele ja tootearendusele toidutööstuses.
  • Rain Kuldjärv (TFTAK) tutvustab teadlaste ja ettevõtete koostööd TFTAK-is loodud uuenduslike toitude ja jookide näitel.
  • Artur Sirkel (Urban Farm) jagab kogemust oma toodete ja tootearenduse arendamisest.
  • Sündmuse lõpetuseks toimub TFTAKi laborituur, kus osalejad saavad näha, kuidas arendatakse uusi toidulahendusi.

Kellele? Oodatud on ettevõtjad, teadlased, tudengid, avaliku sektori esindajad ja kõik, kellele toiduainetetööstuse valdkond ja selle arengud huvi pakuvad.

Sündmus on TASUTA, aga vajalik on registreerumine. Kohtade arv nii arutelul kui ka laborituuril on piiratud.

Sündmus toimub kohapeal TFTAK-is (Mäealuse 2/4B). AS TFTAK on teadus- ja arenduskeskus, mille fookuses on teaduspõhiste uuenduslike toitude-jookide arendamine.

Disain kohtub Teadusega on Tallinna Ettevõtlusinkubaatori ja TalTech’i koostöös toimuv üritustesari. Sarja eesmärk on tuua kokku teadlased ja teemast huvitatud ettevõtjad, et leida võimalusi koostööks. Eesmärk on tutvustada, millised erinevad teadustööd toimuvad ja kuidas on ettevõtjatel võimalik osa saada erinevatest võimalustest.